colors


Inget eget idag, bara illustrationer från Igor and André. Vackra och färgstarka så pass att de rör om i vintergrytan. Njut av alla kulörer, en för en och alla tillsammans. Så hörs vi sen.

wrap your arms and shake


Klicka på bilden

Emilias kompis heter Sofia


Dennis Wilson for president!


vi hade i alla fall tur med vädret igen


f. Emilia A/moi


vi hade i alla fall tur med vädret


Idag var jag värsta sortens hurtigbulle. Drog mig upp halv nio, gjorde mig i ordning, gjorde mackor och O'boy och hämtade upp Emilia så hon kunde följa med mig till stallet och Hedda. Vi var väl där runt elva tiden varpå vi gick och hämtade pollen så hon fick äta lunch i lugn och ro. Så länge kollade vi på Emilias kompis som löshoppade några hästar.

Efter någon timme eller så drog vi oss upp mot stallet och det löste sig så att jag fick rida med Emilias kompis och en annan tjej. Asbra ju. Hedda hade ju stått några dagar nu över jul och var ultrapigg så det blev mest tempoväxlingar. Inget händelserikt eller fysiskt krävande alltså.

Sedan släppte vi ut henne i hagen igen och gick in i kafét och fikade och spelade kort och bara pratade. Det var riktigt mysigt. Vi åkte väl hem runt halv fyra och då var jag bara lite trött. Mamma och brorsan var inte hemma så jag och pappa käkade pizza och jag somnade som en stock i soffan.

Inga bilder på mig i action alltså, jag måste jobba på min sits först. Men vi hade i alla fall tur med vädret och nu ska jag slagga. Härligt. Klockan elva. På en lördag. Jag vill i alla fall redan nu passa på att be om ursäkt för denna nördiga och ointressanta redogörelsen kring min ridning. Men va fan, det är min blogg. Jag skriver om vad jag vill.

atticus


the black n' white era


i efterskott


God jul i efterskott och en jävlans god fortsättning på er!

The Federales


f. fr.
Tous Les Jours

qute horsie and voilet hill


Oj, oj, oj! Känns som om jag är lite på uppåtjack just nu. Haha, nåväl, först vill jag berätta om min startsida nu i december. Kolla bara här. Den räknar ner till julafton. Dagar, timmar, minuter och sekunder. Just nu berättar den för mig att det inte alls är långt kvart och, som sagt, jag är redo! Rummet är städat, klapparna klara.

Men nu till det absolut viktigaste. Jag kommer hyra Hedda i några dagar efter jul, första gången på lördag. Det blir bara bättre och bättre den här julen! Jag tänker tvinga med mig Emilia och Louise och förhoppningsvis också deras kameror. Eller ni kanske följer med frivilligt, tjejer? So psyched!

Till sist, ta och lyssna på det här. Vi hörs senare!

all set

Så! Nu är allt klart inför julafton (typ, känns som om jag saknar en grej. Men det får jag fixa en annan gång) och jag är redo för rock n' roll och en jävla massa julmat! Jag tappade gnistan där ett tag ska ni veta, men nu, nu är jag på G igen! Christ is dead! Long live Christ!

tonari no Totoro

Aaaw! Canal+ First visar Tonari no Totoro! Kan inte julklapparna vara klara, mitt rum städa sig själv och så kan vi införskaffa Canal+ First så jag får regridera och krypa upp i sängen? Häpp, tydligen inte.

det äl öbel

Det betyder "det är över" på förkylningsspråk. Jag är slut som människa. Jag är äckligt förkyld, nu, alldeles lagom till jul. Jag kan inte andas, äta eller tänka klart. Tur att jag inte har några stora planer, så att jag kan stanna hemma och kurera mig de närmaste två dagarna. Emilia tänker bedda ner sig och titta på någon julig film. Jag har bara Love actually och den... tja, nej. Det blir nog något varmt och skatigt istället. Typ Lords of Dogtown. Ja, det blir bra. Mycket bra.


music history lession p5: AC/DC, You shook me all night long


Klicka på bilden
Antagligen inte det sista ni kommer få se av AC/DC. Njut.

da'n före da'n före da'n före da'n före doppare da'n

Känns det inte som om dagarna kryper fram just nu? Som om allt går långsammare än vanligt. Jag har några presenter till att slå in, jag ska på middag imorgon, jag ska städa mitt rum och göra mer, ljuvlig, gräddkola. Sedan är det dags. Då är jag klart. Klar för doppare da'n. Fast... Kan inte allt det där göra sig själv, så jag kan få min julafton imorgon istället?


it's hard to defend 'I got hoes in different area codes'

Chris Rock. Chris Rock. Chris Rock. Chris Rock. Chris Rock. Chris Rock.

SJs prisbelönta räknekunskaper


93+93=11 626? Jag är mycket väl medveten om att matematik inte tillhör SJs starka sidor, men detta är faktiskt bara sjukt. Jag och två vänninor tyckte att vi skulle resa till Götet på lördag, men vi tyckte inte att vi skulle betala närmare tolvtusen svenska. SJs serviceutbildningar må vara både prisbelönta och eftertraktade, men en snabbkurs i matte vore kanske inte fel?

saker man bara publicerar klockan två på natten nr.1: Kronk - "look what I can do"


populärkultur


till hårdrockaren/punkaren/transvisviten med ginatricot leggings på 24 Sylte:

Klipp dig och skaffa ett jobb!

observe: research first


Någon skaffade sig ryggrad nog att klaga på min rubrik. "du kan inte bara ändra ett kännt citat!" hette det tydligen. Så nu vill jag påpeka att, ja, Shakespeare sa "All that glitters is not gold" och, nej, man får inte ändra citat. Därför tog jag också med felstavningen i kommentaren. Men Robert Plant sa, och fy skäms om du inte vet vem det är, "there's a lady who's sure, all that glitters is gold" och, därmed, är min rubrik helt korrekt, eftersom att jag inte alls citerade Shakespeare, utan Robert Plant.

Att bero på Robert Plant, så sitter jag nu här och dricker kaffe och sjunger för en lussebulle. Fast nu får jag väl dra mig mot busshållplatsen. Vad gör ni andra på denna underbara Luciadag?

all that glitters is gold


Sonia Rykiel

det är kul att vara jag


f. Jonathan Leder

Tror du på det? Nu hoppas vi bara på en bra helg, eller hur?

Gustaf

Senario:
Gustaf rullar runt på madrassen och skrattar hejdlöst men tystnar plötsligt och säger:
- Jag är så jävla rolig!

Okej, så nu är frågan. Vad ska vi kalla Gustaf eller ska Gustaf bara få heta Gustaf?


grannen vol. 1

När jag stod och borstade tänderna hörde jag grannen spela musik. Han får spela hur högt han vill, för det gör ju jag. Men vet ni vad han spelar? Sommartider. Han spelar Sommartider av Gyllene Tider. I december.

Jävla idiot.


billigt är bra


Jag har hittat den. Muggen med stort M, en mugg som bara jag kan ha, min mugg. Köpte den igår hos CK's här i stan för bara 12 kronor, så som det ska vara liksom. Köpte också en burk igår att ha gräddkolan i, som blev löjligt god.
Snart ska jag till SIBA med Jessika också och köpa julklappar och kanske byta klänningen jag köpte till en storlek mindre. Måste bara få tag på tösabiten först. By the way. jag julpyntade ändå. Även fast ni inte ville. Revolution!

jag vet att ni vet att jag vet att ni vill veta


En D50. Min kamera alltså, det är en Nikon D50, och här finns ingen snö här. Bilderna i förra inlägget är från 2006. Här finns massa slask och gegga på marken och blött är det ute. Men det kunde varit värre. Jag har ätit pizza och lyssnar på nya Roses. Chinese Democracy och låten med samma namn. Axl Rose är galen och bandet dog 1994, men om man inte låtsats om det så är låten riktigt bra. Vi får väl se. Nej, vad säger ni? Ska vi kanske dra oss nu?

oredigerad snö eller can you se the Roman cavalry choirs are singing


Säga vad man vill om äcklig, blöt, kall snö men så länge man sitter här, vid datorn, på insidan, så är den i alla fall vacker att se på.

Hur som haver så publicerade jag ett inlägg tidigare idag, runt halv tio tiden på morgonen, om vilken kass dag det var. Redan då. Det syns inte. Jag kan inte se det. Kan ni se det? Det heter "Roman cavalry choirs are singing" och det är osynligt. Blogg.se har liksom muckat med mig hela dagen. Nåväl, vi får väl se om det dyker upp. Att publicera det igen nu vore ju ganska meningslöst eftersom att det faktum att det publicerades halv tio underströk själva budskapet. Nej, nu spårar det ut lite här. Ni får ha det så bra så länge.

Roman cavalry choirs are singing

Worst. Day. Ever. Du också? Prova detta:vem fan är Ebba von Sydow?

Det jag loggade in för att skriva får vänta tills jag har kommenterat era kommentarer. Jag skrev ju att jag funderade på att julpynta bloggen, och några började på en protestlista. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag märker att flera av er redan har tröttnat på jul, även om jag sympatiserar någorlunda. Men vi gör såhär, vi skiter i det så länge, tills det verkligen inte finns något annat att skriva om. Så kan jag skriva om det jag tänkte skriva om istället då.

Filip och Fredrik hade nyss sitt teparty (Boston Tea Party då, för er som inte fattade det) och de två gentlemännen, deras gäst och expertpanelen fick två skyltar var, en där det stod "DÅLIGT" och en där det stod "BRA" med övertydliga versaler. Sedan var det då dags att bestämma, kändis efter kändis, hurvida de var bra på att knulla eller ej. Kudos till Rio Cederlund, förresten. Nåväl, efter att ha räknat upp Lotta Engberg, Kjell Bergqvist, Carolina Klüft bland andra dyker ett välbekant modebloggansikte upp:
"Ebba von Sydow?!" ropar Filip Hammar.
Skyltar viftas med, övervägande "dålig". Så, i bakgrunden, fälls den mest underbara kommentaren någonsin av allas våran Stig-Björn Ljunggren. Så klockrent, så ärligt, så underbart från en man som så uppenbart hållt sig borta från populärkulturen under hela 2000-talet. Jag tror fan jag är kär!
"Vem fan är det?" säger han. Och det räcker, Stig-Björn, du behöver varken säga mer eller mindre. Du kommer föralltid finnas i mitt hjärta ändå! Nu kan jag sova gott. Jag säger bara detta: God natt!

RSS 2.0