genomsvennen

Alla på blogg.se's startsida pratar om jul. Det är julbak, det är pyntning, det är adventsljusstakar och inte ens Gud vet allt. Så slog det mig att, vad vore jag för genomsvenne (som jag ju är sedan generationer tillbaka) om jag inte föll för grupptryck? Så det får väl bli lite julsnack framöver. Kanske ska jag baka imorgon? Skicka julkort i år? Tycker ni jag ska julpynta bloggen kanske?

insikt: IG i grisanatomi

Jag har studiedag och passar på att sova så länge som jag vill. Jag har också kollat på Jay Leno, lagt in en maskin med svart och nu sitter jag här och äter pizzarester och cappuchino till frulle och ritar. När jag satte mig här med mitt Lärarförbundet-block och min bläckpenna från Pilot som det står "Kerstin" på(?) och skissade lite och kom jag snabbt framtill att jag inte har någon aning om hur en gris egentligen ser ut. Tur att vi inte har grisanatomi i skolan, för jag hade fått IG. Vad gör ni då?

Matthew Williamson for H&M

Designer Matthew Williamson kommer designa för H&M och kollektionen kommer släppas i samtliga av H&M:s butiker den 23 April 2007. Spännande tycker jag, för Mr. Williamson är duktig, inte minst på att använda färg. Så nu kommer Matthew i budgetversion, och jag kommer hålla koll så sant som att jag heter Maria.

pjamasparty

Jag tänker inte sminka mig idag (vilket i och för sig betyder att jag struntar i concealer, men ändå), jag tänker inte skynda mig och jag tänker gå till skolan i en t-shirt och strumpbyxor (vilket jag alltid gör men, som just idag, får det hela att se ut som om jag har pjamas på mig) av den enkla anledningen att jag har försovit mig. Vanligtvis brukar jag skynda mig då, men av olika anledningar så har jag börjat strunta i det. Jag orkar bara inte. Men detta är ingen EMO-blogg! Dagen började trots allt bra med cappuchino och så fick jag prata lite med Lais, och vem blir inte alldeles sprudlande glad av att prata med henne?
Igår var jag i alla fall på MÅG och kollade medieprogrammet där. Emilia och hennes kompis Hanna skulle egentligen skriva för skoltidningen, men de visade mig runt istället. De borde bli försäljare, för jag blev helt såld! Även om jag var för trött igår för att visa någon entusiasm alls (vilket också var anledningen till varför jag försov mig idag). Men nu vet jag i alla fall vart jag ska gå på gymnasiet! De hade inte Expo som inrikting, men det tänker jag ändå inte välja, och inte ljudmedier heller, men folk blir nog bara glada över att slippa höra min röst. De hade de vitala delarna om man säger så och alla de trevliga människorna (i alla fall de jag träffade) så det räcker för mig! Gött att veta vad man vill nu kan jag säga er, mina goda vänner!

Ursäkta att det är lite bildbrist (tycker i alla fall jag) just nu. Jag vågar inte leta efter kamerasladden.

F/W 2008: Sonia Rykiel


Sonia Rykiel F/W 2008. f. style

Ni känner säkert alla till de där stela, döda ansiktsuttrycken modellerna alltid har på catwalken, modeintresserad eller ej. Men det finns ju alltid ett undantag som bekräftar lagen. Ett undantag också känt som Soina Rykiel. "Gå ut dit nu och ha kul" måste de ha sagt backstage, för där skrattas, svängs och kastas hattar. Och alla bara lyser. Nästan alla i alla fall. Det är hur som helst väldigt vackert och värmade att se. Sedan verkar en del av modellerna helt ha glömt bort hur man gör när man ler, vilket är aningens läskigt. Men det är ju deras förlust. Kläderna då? För det är ju det jag gillar att prata om. De är lika glada de. De säger att hösten inte behöver vara "jordnära färger som mossgrönt och svärta" utan skriker i cerise, blått och rött. Där finns stora stickade tröjor, kjolar, stickade klänningar, byxdräkter, rosa pälsar, plommonstop och, min personliga favorit, paljettklänningar. 'Cause all that glitters is gold. Hela catwalken skriker värme och höstmys. Och jag vill ha alltihop.

uno, dos, tres, cuatro

1. Haha! Jag skriver aldrig ut något från datorn, uppsatser, möjligtvis, men aldrig något i färg. Nu har jag skrivit ut två bilder på mindre än en timme (högvarv!) som om jag inte fattade första gången att färgen i skrivaren är slut. Allt blir gult och blått. Fast inte som Sveriges flagga. MEN! Det blir ganska coolt faktiskt. Egentligen är det ju bara katastrof.
2. Idag har varit en väldigt bisarr dag, typ som Alice i Underlandet. Jag har aldrig fattat det, är det Underlandet för att det sker massa underverk där eller är det Underlandet för att hon faller ner i ett hål och befinner sig under marken? Bra vart i alla fall att Lais och Jessika följde med mig till ridningen. Hedda igen vettni!
3. Jag hade matteprov idag. Matteprov tenderar att alltid gå mycket sämre än man trott. Det är därför det är så kasst med matte, alltså inte på grund av ämnet i sig utan just för att men blir så sjukt besviken varje gång.
4. Imorgon ska jag i alla fall till Götet med Lålis och Emilia och sedan är det Lais och Jessika som skall sussa i mitt rum. Och glöm icke, gott folk, att allas våran ELIN fyller år imorgon! Grattis Elin!

feather worm


f. T

Okej, så jag var ju hos Lålis för, ehum, ett tag sedan. Jag var inte så maskeradig... Det fick bli en mask som gjorde att jag såg döende ut eftersom att den kletade ut mitt smink. Men, vad gör man inte? Jag sa ju också att jag gillar att få frågor (vilket jag såklart gör) och fick för mig att svara på två.
1. Jag behandlar närmare alla mina bilder på samma sätt: beskär, ökar kontrast, lägger på ett gult lager samt en ram. Klappat och klart.
2. Ja, bloggen har någon sort kornologi. Vad fan är det för fråga? Klart den har!

peta bort PETA

Jag har PCP-skräck. PCP sammanfattar allt jag, i ordets rätta bemärkelse, äcklas av. PCP och insekter. PCP står för parasiter, cancer och PETA. PCP. PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, eller "den där djurrättsorganisationen alla kändisar (läs Pamela Anderson) älskar" är en läskig samling radikala hippies. Hippies må vara väldigt inspirerade i klädväg, men när de i stora grupper börjar kasta färg och mjöl på folk så blir jag rädd. Är inte du rädd än?

OK, men såhär då. Jag vet att du gillar Ben & Jerry's, för det gör väl ni allihopa, den glass som är gjord på, bland annat, komjölk. Nu vill PETA att B&J's ska sluta producera glass på komjölk för att ersätta den med bröstmjölk. JA. Bröstmjölk!!! För att korna mår dåligt. Korna mår dåligt av att bli mjölkade? Får man inte känslan av att PETA inte vet någonting om djur? Alla som vet något om kor vet att det är avslappnande för dem att bli mjölkade och att de mår riktigt dåligt om de inte blir mjölkade på några dagar. Jag menar... BRÖSTMJÖLK? Det är ju sinnessjukt! Vet de inte vad bröstmjölk är till för eller?

Tack gode Gud och tur för mig att jag inte äter Ben & Jerry's!

typ, ja


Elin frågade om jag var från Vänersborg. Jag gillar att hon frågade det, för då får jag tillfälle att publicera de här bilderna. Hur som haver är svaret ja, jag är så mycket vänersborgare man kan bli. Jag gillar att få frågor också, bara så ni vet, det är kul. Så fråga på! Nu sitter jag i alla fall här och kollar på Las Vegas och allmänt slöar, väntar på att jag ska fixa mat runt... sju någon gång antar jag. Vad gör ni då? Contame!

running bear never cared enought

Evelina drog loss mellanslagstangenten från tangentbordet. Jag är faktiskt ganska fascinerad då jag trodde att det inte var möjligt med bara händerna. Ganska bra underhållning medans man väntar på att b-språket ska börja. Yo hablo enspñol, pero no quierolo. Blev det rätt där? Nåväl, sitter och lyssnar på Beach Boys och det här, sedan är det 10-minuts-lunch, kabarémöte, engelska, matte, ICA och hem. Så var det något jag skulle göra hemma också, tror jag... Men jag minns inte riktigt vad. Hoppas ni andra har en bra dag!

update. "Yo hablo español, pero no quiero" heter det, "jag talar spanska, men jag gillar det inte". Man kan också säga "texttelefon används ofta av döva, hörselskadade och dövblinda."

0002


flickr

ray of light


03-02-07

Kings Step Ahead


f. Lisa O

my name is Jonas

Någon har döpt våran potatisskalare till Jonas. Räck upp en hand om du tyckte det var smart.


tabbe, Åsa

Åsa tyckte jag var högljudd, så som straff förvisade hon mig till datasalen. Som om hon trodde att jag skulle jobba. Få se nu, Lakrisal, musik och bloggar eller tyst i ett klassrum och jobba? Hur som helst. Detta inlägget är faktiskt till Joakim. Ja, du i min klass. Du sa att du skulle göra en blogg som hette Gorgel. Då jag blev smått stött av att du målade två kukar på min SO-pärm har jag nu tagit domännamnet i beslag och kommer utöva utpressning på dig eftersom att jag vet att du vill ha det. Let the games begin.

softa bananer


f. Jonathan Leder

Anonym is back, även om jag vet exakt vem det är. Han/hon undrar om jag börjat med en ny grej, och jag har ingen aning om vad denne menar. Självklart har jag inte övergett min porrsida, det är bara lite tunt just nu. Egentligen är det tunt över lag. Jag känner inte riktigt för att skriva om ingenting, vilket jag vanligtvis brukar vara grym på, om jag får säga det själv. Så, så länge får ni hålla till godo med min favoritfotograf. Men hur som haver, idag är det softa bananer, missar två timmar och fyrtio minuter i skolan eftersom att det inte är någon hemkunskap. Slutade klockan ett. Fattar ni det? Klockan ett! På senare tid har jag känt ett begär efter kanelbullar och Oboy, inte nödvändigtvis tillsammans. Att bero på ingenting alltså. Så nu får jag tina lite kanelbullar. Kyss på er!

YES, WE CAN!


f. Terry Richardson

Man borde uppmuntra folk mer, ett extra leende då och då. Framför allt nu när höstdepressionerna ploppar upp som lik ur Gary Glitters garderob. Kan vi göra hösten lite roligare? YES, WE CAN! Kom igen, nu spawnar vi fram lite nya idéer här. Help a brother out, liksom. Eller nåt.

arton-taggare


Då får jag väl skaffa en bild där jag ser ut att vara 18 då.  Patience, dear youngster.

helt obegripligt och egentligen inte alls roligt

Hmm, det verkar som om mitt första inlägg om franska inte publicerades vilket gör det andra inlägget helt obegripligt. Å andra sidan är det nog ingen som bryr sig.

Jag: "Jan, säg nåt roligt!"
Pappa: "... Kaffekvarn."
J: "Det var inte kul!"
P:"Varför skrattar du då?"

ursäkta franskan. NOT!

HAHA! Det funka. Klicka fel bara. Muwahaha.


vill du bli författare? tre råd; ha något att säga. säg det. säg inget annat.


feelin' blue


f. Elle.com

Jag känner mig lite som tösens kavaj. Blue. Fint är det i alla fall. Men, men. Någon helt random som vill till Götet med mig någon dag? Pojke? Flicka? Någon jag känner? En pedofil kanske?

school tomorrow, gonna talk to the ms teacher 'bout myself. how do ya like me now?


Johan Florell i Paris f. ?

Anthony


Ikväll har jag pratat med Anthony i två timmar. Vi redde ut "konstig kille"-missförståndet och han sammanfattade min blogg. Han menar att hela konceptet får plats i introt till vampyr-serien "True Blood". Är det vad vi ser ovan? Jaha, okej, men det får väl gå då. Californiacation är helt OK också.

locked up


Skolan började idag igen. Vi låter restererande vara osagt, bara för att klaga så lite som möjligt.

två tankar om kanal 5

1. Elin Kling är Sveriges just nu mest hyllade modebloggerska. Jag tror säkert hon är jätteduktig, söt är hon såklart och jag beundrar henne för att hon tar för sig men hennes blogg, den läser jag inte. Är jag udda då?

2. Filip och Fredrik har Boston Tea Party på måndag och valvaka på tisdag. Härligt, härligt med Filip och Fredrik. Men det finns inte en chans att jag kan eller kommer sitta uppe hela natten för att följa valvakan. Den börjar tjugo över elva. Den är sju timmar lång. Jag ska till skolan. MEN, det betyder också att jag kan se en timme i början, sova i fem timmar samt se en timme i slutet innan jag går till skolan. Problem solved.


naked


Jonathan Leder

Plus: Jag har varit duktig och städat ur min garderob. Nu är den tom, det jag inte vill ha ligger i en hög på golvet och resten i tvättkorgen.
Minus: Jag har inga kläder eftersom att allt ska tvättas. Hade jag haft en bil, långt blont hår och en naken kille hade det varit positivt. Nu har jag inte det.

Olle

 

Vi brukade reta Olle, för han hade glasögon. En dag tog vi hans glasögon, då retade Olle oss för vi hade glasögon.

ensam bonde söker mamma

Min far är högst ointresserad av tv. Han kollar på Rapport, Aktuellt, ni vet, nyheter i allmänhet, Efterlyst, Insider och Discovery Channel. Jag tror inte att han skulle kunna bry sig mindre om dumburken, inte ens när jag säger "titta, detta är roligt" så reagerar han. Men i fredags fick han en snilleblixt.

Pappa: "Vad är det här?"
Jag: "'Ensam mamma söker'."
P: "Vad söker dem?"
J: "Uppmärksamhet, tror jag väl, de är ju på tv."
P: "Är det som 'Bonde söker fru' då eller?"
J: "Ja, fast med ensamma mammor istället."
P: "Vilket slöseri med tid. Varför bankar de inte bara ihop alla program istället? 'Ensam mamma söker bonde'. Vore inte det enklare?"

we do this all the time


f. Dana Goldstien

Jag diggar den här bilden. Den är rolig. Det ser ut som fyra människor som, bara helt chill, gått ut på en järnväg, intagit postitioner som om "Vadå då? Detta gör vi jämt!" Haha. Bus eller godis?

Update. Varför har inte jag en stor papier-mâchépumpa på huvudet?

what goes up, comes down my friends


Idag har jag
1. Varit hos mormor. Där fick jag en sak (seeeeenare) och tryckte en ros genom örat. Självklart pratar jag om ett örhänge och ett hål som växt igen. Jag kliade alltså inte hjärnbarken med en blomma.
2. Inte städat min garderob.
3. Varit med Kexet och Statsministern. Alla älskar internskämt.
4. Filmat videoblogg som ni aldrig(?) kommer få se.
5. Ätit glass, utomhus, första november, kallt.
6. Förklarat för mina vänner att allt som kommer upp måste komma ner.
7. Sett på "När lammen tystnar". Tick tack, Clarice.
8. Avlägsnat roserna. Örat blöder! Örat blöder!

music history lession p4: Sweet, wig wam bam


klicka på bilden

RSS 2.0