better late than never


Var på Göteborg Horse Show i lördags och passade också på att besöka fotomässan. Tummen upp till båda, kass post-update på bloggen dock. Lite bilder till folket kommer här.

redneck

Jag började skriva ett inlägg om hur ni är dumma i huvudet allihop. Det är ni säkert inte. Ni är ju i alla fall inte dummare än vad jag är, men det säger ju ingenting. Grejen är att jag är fly förbannad och hatar allt just nu, men så kan det ju vara ibland. Tänkte göra såhär istället, att jag berättar om en tjej i min klass. Hon är sådär svenskt brunblond, men har tröttnat på detta. Så nu ska hon färga håret rött. RÖTT! Jag tycker det är så fantastiskt vackert! I och för sig ska man inte ropa hej, men jag har höga förväntingar på detta! Tänk! Rött!


Z som i Zac


f. Marcio Madeira

Det är inte bara 3.1 Phillip Lim som går tillbaka i tiden. En annan bakåtsträvare är Zac Posen, som såklart inte heller denne säsong har glömt sina överdådiga galastassar, men som romatiserar allt han kommer intill. Tänk romantiken och gör allting lite extra mycket; sammet, silke, pärlor, päls, paljetter, högt hår, draperingar, volanger, tweed, läder, blommor, färg och spets. Inget slipper undan, och de får gärna kombineras alla tillsammans. More is more, eller hur?

Y som i yttre rymden


f. Marcio Madeira

Här ska ni däremot få se på rymdäventyr! Yigal Azrouël bjuder oss ett något sjuttiotalsinspirerat sådant, med päls, kostymbyxor vassa skärningar och paljetter. Yigal visar en oerhört vass höstkollektion, som andas kylig öken på något sätt, och det är nog så att jag faktiskt är oerhört nördig - för jag gillar detta också!

X som i variabeln


f. Marcio Madeira

Om Oscar De La Rentas powerwoman var lite mer mogen så är Brian Reyes den lite vildare och ungdomligare versionen, men ändå så vass och sofistikerad. Brian kollektion är också mycket varierad; där finns allt från kostymer för den moderna karriärskvinnan till små axelbandslösa klänningar som visar mer än vad de döljer. Färg, metallic, mönster, tjocka och skria tyger, långt och kort varieras hej vilt. Det blir ungdomligt och vackert, vasst och sofistikerat. Brian varierar, och motsvarar X:et i ekvationen New York Fashion Week.

V som i vild


f. Marcio Madeira

Leopard, päls, metallic, tweed, spets, sammet och galaglamour återfinnes i Oscar De La Rentas höstkollektion. Stilen skriker powerkvinna ut i tårna och Oscar visar både tjockare och skriare tyger bland sina "vardagsoutfits". Oscar likes his women strong and independent. Utmärkande är också leopardmönstren och all päls. Till och med skunk verkar vara okej.

U som i undanflykt


f. Marcio Madeira

Ok, nu serverar jag ännu en undanflykt från verkligheten-rubrik, men det verkar som om Narciso Rodriguez snarare flyr till seriernas värld istället för ut i rymden. Hjältinnor i slimmade klänningar, powerkvinnor i kostym och maskerade skurkar, alla i kamoflage, metallic, glitter och mönster. Go Batman!

T som i tomboy


f. Marcio Madeira

Proenza Schouler visare lite metallic, sammet och aningens transparent. Annars? Tomboys! årda, tjocka material, hårda skärningar och ordentligt påpälsat. Men om vi återgår till den lite mer kvinnliga delen av kollektionen, får vi bland annat se tunna transparenta plagg med små metallictygbitar på, som små höstlöv. Diskret sexigt och slitet, höstcharm på högsta nivå.

S som i storstadsflicka


f. Marcio Madeira

Karen Walker visar oss kaxia storstadsflickor, aningens färg, snygga tweedkavajer och trevliga skor, kostymbyxor, stora mönster och mixade material. Hon gör det bra, och klarar sig gott och väl. Men på något sätt är det som om hon kastar dart och träffar mitt i prick, men pilarna fastnar inte riktigt.

R som i ryska dockor


f. Marcio Madeira

Anna Sui är ju ganska välkänd för sina etniskt inspirerade kollektioner. För hösten 2009 visar hon oss små matruschkas (ni vet, små ryska dockor som bara blir mindre och mindre?) i stormönstrat, sammet, blommor, paisley, turkost och med en gnutta cowgirl. Hon avslutar kollektionen med ett par sofistikerat svarta outfits. Det viktiga är att jag moderätt kan ha paisley även i höst. Yihaa!

Q som i quiltat


f. Marcio  Madeira

Vårkollektionen 2009 visades moderna Mary Poppins och uppdaterat tantmode. Glöm det. För hösten visar Marc Jacobs städade, moderna punkare med tuppkamsliknande håruppsättningar, galna färger och militär- och orkesterinspirerade plagg, catsuits, metallic, blommor, sammet, mönster och breda axlar, i ordets rätta bemärkelse.  De quiltade väskorna visar ungefär samma sak; stora mönster, metallic, färg och blommor. Tänk klassisk Chanel i ny tappning.

P som i pajas


f. Marcio Madeira

Erin Fetherston bjuder oss docksöta pajaser inslagna i godispapper. Hon bjuder oss transparent, prickigt, randigt och vippigt, där finns volanger, lite färg och stora blommor. En rolig detalj syns på några av modellernas huvuden; små, söta djurmasker som sitter där lite på sniskan.

O som i obotoligt ung


f. Marcio Madeira

Katy Rodriguez visar en TopShopliknande, ungdomlig kollektion, med blanka, lättburna plagg och korta klänningar. Katy kör på transparent, färger, mönster och volanger. Så om du vill ha TopShop fast tre gånger så dyrt, satsa på Katy. Eller så tar du bara en titt på skorna, för dem är det fasiken inte fel på.

N som i nattdjur


f. Marcio Madeira
Hos Doo.Ri fick vi se bleka, party glada nattdjur i transparent, sammet, päls och tweed. Kollektionen består av enkla skärningar och överlag skira tyger och personligen tycker jag att den är riktgt snygg. Vinnarna är definitivt byxorna här ovan... Eller tja, varför inte

M som i mixat


f. Marcio Madeira

Rodarte drog en... Rodarte. I gråskala med inblandning av lejon, turkost, blå och grön trippade metallickryddade urtidsamazoner ner för catwalken; rustningslika jackor, toviga kjolar, yvigt stickat, en hel massa bondage och en blandning av material som ser ut att ha blivit fast nålade och sydda på de enda ställen som är möjliga. Spana in de enormt höga stövlarna, i läder med bondage, och håll utkik efter något liknande till hösten.

L som i leopard


f. Marcio Madeira

Rockfarmor nummer ett Diane Von Furstenberg har, tillsammans med Nathan Jenden, plockat fram en varm, relativt lättburen höstkollektion med många godbitar att plocka ur och inepsireras av. Om du ska ta dig en titt på kollektionen själv råder jag dig att granska alla kappor och jackor extra mycket, där de båda designerna fått in flera tio poängare. Nåväl, kollektionen är mycket mönster, där finns metallic och många, om än dova, färger bland allt svart och grått. En sak som utmärker den? Leopard. Mycket och lite överallt; byxor, leggings, klänningar och tröjor, you name it.

K som i krokodil


f. Marcio Madeira
Haha, ni trodde väl inte att jag skulle glömma Alexander Wang? Det vore väl en bloggsynd antar jag. Pojken har förövrigt växt upp aningens sen förra året och ser lite mognare ut. Lite i alla fall. Krokodilskinn och Indiana Jones verkar vara temat för i år, med ökenhattar och detaljinslag. Kollektionen är svart och vit och levererar läder, stickat, spets, transparent, kostymer, byxdresser, mönster och catsuits. Utöver hela äventyrs-i-krokodilträsket-temat tycker Wang att vi ska slänga på oss cykelbyxor till hösten.

J som i jäklar vilken cirkus!


f. Marcio Madeira

Okej, så detta är en av flera lättköpta rubriker - billig - men det kommer fler. Jag ber om ursäkt och jag kommer göra det igen. Men även om rubriken är en liten genväg så är den ack så sann. Betsey Johnson valde att ställa ut istället för att skicka ut kläderna på catwalken. Kanske för att det är så mycket att ta in. Stickat, blommigt, stora mönster, leopard, vippiga kjolar, dödskallar, randigt och stora rosa/turkosa hundtandsmönster, som här ovan. Det må vara mycket, men det är ju Betsey så förvånad är man väl inte. Kläderna passar en 80-talssyntare, en förvirrad 90-talstonåring eller Agnyess Deyn. För mig är Betsey Johnson konst, inget man snor rakt av. Men vill man, så är det klart man kan.

I som i isprinsessa


f. Marcio Madeira

Maskulint, kostymer, tjocka tyger, mörka, dova, neutrala färger och hårda skärningar har länge visats på catwalken, inte minst på hösten, kanske för att symbolisera hur jämställt det har blivit på vår kära lilla jord. Trött på det? På allt hårt och androgynt? Då kommer du älska Jill Stuart, visst att där finns svart. Men överlag serverar hon vita isprinsessor, böljande tyger, blommor och volanger. En efter en trippar modellerna ut på podiet som små konståkerskor i vintriga små klänningar. Transparent, sammet, stickat och spets glöms inte bort och Jill levererar år 2009 en av New York Fashion Weeks mest kvinnliga kollektioner.

H som i hundtand


f. Marcio Maderia

I höst vill Preen se dig i hundtandsmönstrat och rengbågspasteller. Vi får väl se hur det blir med den saken. Tycker du som jag och anser att hundtand... nja? Frukta icke! Här finns transparent, en apsnygg tvådelad kostym, läder, glitter och en jacka i tweed med pälskrage, som ni ser här ovan.

G som i galastass


f. Marcio Madeira

Februari är den officiella galamånaden, som vi alla vet, och någon måste ju klä alla röda mattan-stjärnorna. Badgley Mischka må ha startat med black on black-outfits för alla väder, men avslutade med glitter och glamour och flertalet galaklänningar, långa som korta. Glittrande paljetter, metallic och transparent var trender de båda designerna, James Mischka och Mark Badgley, körde hårt på gällande sina galaklänningar. Vi får se vad som går från catwalken och intar röda mattan, kanske redan ikväll?

F som i futuristisk


f. Marcio Madeira

Kläderna under Max Azrias visning är futuristiska och ser ur att komma från Matrix- eller Star Wars-filmerna. Han ger oss spets, sammet, två-delat i kappväg, läder, transparent och bondage - alltihop ihopsytt till ett rymdäventyr i oversize-axlar. Jag kanske är dum, barnslig, omodern eller bara oerhört, O E R H Ö R T nördig, men åh, Gudarna vet att jag älskar det!

E som i etnisk


f. Marcio Madeira

Matthew Williamson designar med färg - säsong efter säsong - och det verkar inte som om det spelar någon roll om det är knopparnas vår eller de nakna trädens höst. Här är han i alla fall och färgerna har han med sig. Utöver sin kära färger satsar herr Williamson mycket på etniska mönster. Personligen tänker jag på bergiga Peru eller Himalayas Nepal; dova färger, tjocka ullkappor, päls och stickat. Han utelämnar inte heller hösttrenderna turkost eller läder eller zebra á la safaritrend.

D som i djurisk


f. Marcio Madeira

Derek Lam har varit på safari. Och sedan tog han med sig safarin till New York Fashion Week. Citychica modelejon i kavaj och leopardblusar, mocka, läder, mustigt rött och lejonfärgat, beigea hudtoner och påpälsat för att klara av en picknick på Svalbard. Det spelar liksom ingen roll om du vill vara sofistikerad affärskvinna eller rebellisk rockstar, Derek's got you covered! (Och om du vill får du gärna ta en extra titt på skorna...)

C som i Charlie's Angels


f. Marcio Madeira

Åttio- och nittiotalet har gjort sig påmint på catwalken senaste säsongen och efter YSLs höstkollektion för 2008 verkar de flesta designerna tänka framåt och lite uppåt, mot rymden. Phillip Lim (3.1 Phillip Lim) verkar däremot se bakåt, mot sextio och sjuttiotalet, med brunt, krås, skira tyger och karaktäristiska solglasögon. In i kakan bakar han också metallic-, päls-, läder- och två-delade-jackor-och-kappor-trenden. Bild nummer fyra, med väst utan på pälsacka, kommer jag definitivt köra på, och de armbågshöga läderhandskarna är också en favorit.

B som i bondage


f. Marcio Madeira

Bondage, bondage, bondage! Hervé Léger by Max Azria satsade på bondage fullt ut och det var få plagg som kom undan. Enfärgat, blandade nyanser, detaljinslag eller hela plagg: Bondage, bondage, bondage! In i plaggen vävdes också metallic, där fanns päls och de stora axlarna. Hervé Léger må ha satsat stort på en trend, men missade inte anda hösttrender för det.

side not, skäms på mig

Kommer ni ihåg den där pucko-listan som man alltid la ut på sin press på Lunarstorm? Du blir påkörd av en parkerad bil, snubblar över sladden på en sladdlös telefon... Jag har alltid skrattat åt den, tills jag kommer till punkten "Det tar dig åtta timmar att kolla på en två timmars film" för det har alltid varit sant på något sätt. Vid ett tiden satte jag på Lurking Class. Den är väl max en halvtimme lång. Nu är klockan snart tio över två. Nu sitter jag här och skäms lite granna.


A som i axlar


f. Marcio Madeira

Jonathan Saunders visade två sidor i sin höstkollektion: dels det strikta, futuristiska, de skarpa linjerna, dels det sidenglänsande och silkesmjuka, de mindre kontrolleade mönstren i tropiska färger. Han visade metallic, mycket dragkedjor, små och stora mönster, långt och kort men det kanske allra mest utmärkande var nog axlarna. Också de antingen futuristiskt kontrollerade, med skarpa skärningar, eller sidenglänsande och romatiska som här ovan.

NYFW: letters of fashion

Hello fashion lovers! Vädret och det konstanta mökret som råder just nu är väl inget som får någon av oss på vidare humör. Men på andra sidan Atlanten är det New York Fashion Week, vilket även vi här i Sverige kan njuta av.  Få se hur långt in i alfabetet vi kommer!


fanken

Var på bio igår med Emma och Jonna. Vi såg I taket lyser stjärnora. Ingen imponerade film direkt.
Nåväl. Vi begav oss hem till Jonna, åt gott och badade varmvattentunna. Det var verkligen en grym kväll! Tyvärr har jag hatat  mig själv sen runt åttatiden igår, eftersom att jag inte tog med mig kameran. Hur dum kan man bli liksom? Trevligt sällskap i alla fall!


WESCWESCWESCWESCWESCWESCWESC

WESC och the Cobrasnake har fest i Las Vegas på onsdag. De tyckte väl att jag ville veta det så de skickade ett mail. Jag tror att det är för att reta mig. Det brukar vara därför.

ingenting i fyra timmar


Jag var hos snyggingen Svensson igår. Vi gjorde absolut ingenting i typ fyra fem timmar. Men det är väl så det ska vara. Min bror har åkt till Estocolmo, la capital de Suecia. Det suger. Inte för honom dock. Jag är ändå inte hemma ikväll. Idag blir det bio och varmvattentunna under stjärnorna med Emma och Jonna. Det blir alltid bra. See you when I do.

PS. Kan man vara mer missnöjd med ett inlägg? Kan inte fatta att jag publicerar detta!

it's all about shoes, you know that girrrrrl


f. 1. Emilia 2. Scorette

skate


f. 1. Volcom Art 2. Junkyard/Sweet
Jaha, så igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Joel stannade hemma, så jag blev lite sysslolös. Jag hade kunnat ta hans plats och åkt till Millencolin Open och fotat skatare. Men så blev det inte. Det löste sig ändå. Men det hade varit kul.

kusin vitamin

Nu gör jag det. Jag nämner dagen alla tjatar om och jag kommer säga emot alla andra! Fredagen den trettonde betyder inte alls otur. Jag hade en riktigt bra dag igår. Fast det suger att det är så kallt ute. Idag. Igår också egentligen. SMHI (min favoritsite) säger dock att det snart kommer bli varamare. Det tackar jag för. Sedan går jag till ICA och chackar frukt. Det behövs något tropiskt just nu. Eller bara någon sorts vitaminer. Adiós amigos!


kul

Kul att det första som dyker upp på Google när man söker på "Für Elise" är ett inlägg av Kristofer Ahlström där han berättar om sin besatthet av gamla människors sexliv. Skitkul. Verkligen. And last but not least I'd like to thank YOU for the mental picture.

a little bit of spring


the infamous cake


Ja du Emilia, den här ökända tårtan bakade jag åt tjejerna i min ridgrupp efter en mysig assplant i höstas. Det finns fortfarande lite rester kvar, så om du vill komma imorgon och käka lite sessatårta så skicka iväg ett SMS så snart du ser detta.

you know I've smoked a lot of grass


Äter frulle i sängen, mysig lördag. Nu ska jag nog väcka Emilia. God morgon på er!

afternoon


Idag var jag och fikade med Emma och Jonna och hade riktigt trevligt. Jag fick några bilder av Emma, men min oförmåga att hantera kamerans fokusfunktion gör att jag skäms att publicera dem, och inga bilder av Jonna blev det, för hon var på toaletten hela tiden*. Det fick bli en bild av fiket och en från hemvägen. Hur som helst, så måste vi göra om detta någon dag.

* Jonna var inte på toaletten hela tiden, bara den enda gången jag hade uppe kameran. Kände mig tvungen att nämnna detta så att Jonna vågar gå till skolan på måndag.

att höra med röven

Jag satt och tankade Steppenwolflåter och när jag börjar spela upp en är det Björn Skift. Självklart är den obligatoriska frågan: Vilket praktarsle kan inte höra skillnad på Björn Skifs och Steppenwolf?

30: dude


The Big Lebowski

32: for the birds


Den är kort, den är rolig, den är snygg och den är chill. Det kunde varit jag, men det är PIXARS klassiska kortfilm. Det är den vi alla älskar. Det är For the Birds.

insikt: det har jag glömtIbland, framför allt när jag sitter på bussar eller bara är på sta'n utan tillgång till dator brukar jag komma till diverse insikter. Nu har jag kommit till isikten att jag är glömsk. Väldigt mycket och väldigt irriterande.
Nåväl, idag vaknade jag klockan halv tio vilket är ett big no-no på söndagar, så nu ser jag ut som ett särbarn från MÅG som lipar och när jag ser mig själv i en spegel så vill jag gå och gräva ner mig. Tyvärr upptäckte jag inte detta förrän nu när jag kom hem. Men, i alla fall, syon på skolan ringde och sa att jag inte sökt gymnasiet. Shit tänkte jag. Men tack, tack för att du väckte mig en söndag. Idiot. Dessutom har jag fram till klockan 00:00 på mig så öh... du kunde inte väntat tre-fyra timmar till tror du? Dessutom proppade hon mig smockfull med ångest inför det val som nu står inför mig. Jag hatar att välja och ta olika beslut. Jag orkar inte. Varför ändra på ett vinnande koncept? Grundskolan är kanske inget vinnande koncept, men ändå... Låt mig vara.
Mamma skulle i alla fall iväg att handla några timmar senare så jag tog en sväng med henne i bilen och köpte mig lite smått. Jag vandrade runt där i affärerna på ett vägvinnande sätt varpå jag fick ännu en insikt. Varför vara målmedveten om man inte vet vart man ska?
Passar ju så fruktansvärt bra ihop med hela gymnasieval-grejen. Jag vet inte alls vad jag vill bli. Jag vet att jag vill ha roligt. Går det att ordna? Egentligen är det ju inget snack om saken. Jag kommer gå media. That's that. Det kommer bli apbra och så vidare, och så vidare. Men... tänk om? Jag borde gå samhäll, för där finns alla sköna typer, eller estet för då får jag ju samhällsgrunden och estetutbudet, som jag vill. Sedan är det ju var jag ska gå också, om jag ska gå. Kanske ska jag bara skit i att gå gymnasiet? Bara ligga hemma och sova i tre år. Jag kan gå ut och fota när jag vill och sedan jobba som timanställd där ingen annan vill jobba. Fast det låter i och för sig inte kul och det var ju mitt enda krav. Taskigt.
Dessutom har jag tappat bort den jävla kamerasladden så alla käcka bilder som ligger i ide i min kamera kommer få stanna där för jag tänker fan inte köpa en ny för hundrasextio spänn. To be continued.

RSS 2.0