Hej Cornelia.

Hej hej! Här sitter jag med en annan Cornelia. Cornelia Öberg. Varje gång jag skriver hennes namn så skriver jag mitt namn. För vi heter ju samma. Nästan. Men vi är bäst. Det blir så när man heter Cornelia. Tänkte att ni ville veta. Puss.

Det vackraste jag vet


Det här är bästaste, underbaraste Jonna Karlsson. Vi delar allt. Vi är båda lika puckade. Och jag ääääälskar det. Jag älskar henne! Idag fyller hon i alla fall år! ENORMT GRATTIS TILL HENNE! Hoppas du har världens finaste dag sugar! Imorgon ska vi fira!

Om min lilla godisgris skulle vara en tattuerad skatare från Australien skulle hon se ut typ såhär:

(Visst kan man se likheterna? Eller det kanske bara är jag som känner henne) Glöm inte att jag älskar dig!

.


Rasism är spännande

Gruppindelning är något väldigt intressant. Alla djur gör det. Flockdjur delar upp sig efter utseende, om du till exempel släpper en grupp hästar i en hage kommer de i första hand gruppera sig med de som har samma färg. Människor gör likadant. Det är också naturligt att, ibland med våld, försvara sin grupp mot andra utanför flocken som inte tänker eller ser likdana ut. Detta är högst naturliga, väl ingrodda instinkter bland alla djur. Inget konstigt?

Saken är som sådan att vi människor anser oss högre än alla andra djur. Därför har vi en term för detta beteende människor emellan, det kallas rasism. Det sjuka är att när vi verbaliserar vårt beteende blir det så genomskynligt och ologiskt. Det är också ett mycket negativt beteende enligt oss människor.
"Jag hatar honom, för han är svart." känns som ett väldigt banalt och primitivt tankesätt, ändå är det exakt det vi gör. Så hur kommer det sig att vi, som ska var bättre, inte inser det sjuka i att hålla kvar vid sådana här primitiva instinker?

Summan av kardemumma är att i grund och botten är vi endas djur och inget annat. Så antingen får man kalla sig djur, eller så slutar man vara rasist och så kan man vara lite bättre än alla andra djur. Det faktum att vi har möjlighet att känna empati och att kunna tänka längre än våra grundläggande instinker, det är ju det som gör oss mänskliga. Så varför tar vi inte vara på dessa kunskaper och gör slut på sådana här instinker som sedan länge passerat sitt bäst föredatum?

Home


Sluta nu


Jag orkar inte mer.

RSS 2.0