snart så


f. Hayao Miyazaki

Yeäk. Jag känner att jag borde ömsa skinn just nu, eller något. Jag har ganska svårt att sätta ord på känslor men så kom jag på idag exakt hur jag känner mig; som den ansiktslöse i Spirited Away. Han till vänster alltså. I och för sig, han käkar folk. Så långt har jag inte kommit än. Men det är ju såklart bara en tidsfråga.

april


f. D Martensen

Nu har jag alltså två fina flickor som är arton. Grattis till dem båda! det är i alla fall aprilväder ute. Verkligen. det blåser, regnar och åskar så snart försvinner väl mitt internet. Man vet ju aldrig. Jag har i alla fall läst lite måste-läsa-bok, skrivit lite NO-uppsats och städat lite rum, skickat några sms, lyssnat lite musik och ätit pizza. Det är verkligen dags för mer motion och mindre skräpmat. Mycket mindre skräpmat. Men, som sagt, jag orkar liksom inte bry mig nu. Saken är den att om jag låter mig förfalla ner till fetmans avgrund kommer det ju bara bli ännu värre. Haha. Nåväl, time will tell. Mindre skräpmat och mer vatten, för det mår man bra av, ihärdighet och tålamod, socialt samspel och fint väder får bli mina ledord (säger jag åtminstone nu när jag är positiv) så får vi väl se vad som händer. Jag har i alla fall städat halva mitt rum och, shit, mattorna är ju på balkongen! Hang loose.

ey yo


Imorgon fyller min homie 18 år. Fatta. Stora ett åtta. Hon tjatar apmycket på mig. Jag är mest avundsjuk. Nåväl. Det är, den ringa åldern till trots (min mormor är åttio), en stor dag. Det är körkort och krogen. Tiotusen jättegrattis och må du leva i hundra år till!

vi fortsätter på ämnet semester

Den totala förvirringen sprider sig likt ett toxin genom kroppen där huvud och hjärta känns som främmande appendixer vilka kroppen hastigt stöter bort; en plågsam process som lämnar mig svag och dåsig. Inlärningssvårigheter och hjärtesorg knackar på dörren vilket är jobbigt om man inte ens är kär. Det säkra är osäkert. Motsägelsefullt och förvirrande som om jag talar i tungor för er allihopa. Lyss. Dessa för mig ovanligt meningsfulla texter som tycks dyka upp allt oftare skrämmer och stör. Förvirrar oss allihop. För mycket, för lite. Hallå, kan du se mig? Vad händer här?

carole


f.
flickr

I sommar åker jag med familjen till Italien. Vi har varit där förut, men jag minns inte så mycket. Jag minns höga vågor, gassande sol, Venedig och superb, italiensk glass. Jag längtar så mycket att jag borde buras in, och sakta närmar vi oss. Underbart!

smokin' leppard


f. D Martensen

Jag har tappat allt. Eller jag borde tappa allt. För just nu känns det som om jag bunkrat upp med massor av saker jag inte ens vill göra och som kväver det jag faktiskt vill göra. Och som kväver mig. Jag bara gnäller och det går ut över dem jag älskar. Samtidigt kan jag inte heller hålla masken mot de jag har svårt för. Dessutom gör jag allting halvdant. Allra helst vill jag bara sova. Och det verkar som om det är fler än jag som känner såhär. Gå och lägg er.

en maläten vän

En bekant är någon man träffat mellan en och sjuttiotolv gånger men ändå inte känner. Snäppet ytligare än en kompis - i det ordets rätta bemärkelse. Bekant är dessutom ett föråldrat ord. Men vad ska man kalla dem? En?
"Vem är hon?"
"Lisa."
"Känner du henne? Är ni kompisar?"
"Njaaaaa... hon är... en."
Skulle du vilja vara en? Jag vill inte vara en. Jag vill hellre vara bekant. Ändå ligger ordet bekant så himla fel i munnen. Jag menar, smaka på det bara. Bekant. Det tar liksom emot, det känns som om ordet vill krypa ner i halsen igen när den kravlar sig upp genom struphuvudet. Bekant. En. Dessutom, tänk om de är flera. Bekanta. Är de två då? Nej då är de nåra, eller några om man ska vara korrekt.
"Känner du dem? Är ni kompisar?"
"Nej, de är några"
Vet ni vad mer som är konstigt? Föredetta vänner.
"Känner du honom?"
"Nej, det är en föredetta vän."
Är inte det fel? Bara rätt igenom? Föredetta vän? Klart man förlorar dem, men vadå? Stoppar man dem i en kartong på vinden då eller?
"Ooh ja det var en vän jag hade en gång. Nu är den maläten."
Föredetta vän. Nedvärderar inte det vänners värde? Jag har aldrig varit vän med någon - inte nes de jag äcklas av - och ångrat det, det känns fel att de är föredetta. Föredetta beskriver tid, men vänner är förevigt. De finns faktiskt där. Därför passar de inte ihop.
Anledningen till att jag skriver detta är för något en bekant skrev. Inte om mig. Men om folk som gör saker som hon inte tycker om. Jag har gjort minst en av de sakerna.  Inte "mot" henne. Men ändå. Hon hatar också att lyssna på människor som hon inte bryr sig ett dyft om. Och vi är bekanta. Hur vet jag att det inte är jag? Varje gång vi möts kanske våra ivriga samtal (som säkerligen bara är karaktäristiska för henne) bara är artighetsgester. Hur vet jag det? Hur vet jag om jag bara ska hälsa och ignorera henne? Hur vet man saker? Varför får man inte lära sig detta i skolan? Och varför lär man sig inte längre hur man uppför sig?

Det är fel, det är fel, det är fel, det är bara så fel. Och hur kommer det sig att relationer inte vet vad friktion är? Varför glider de så lätt? Vem ska svara på det här?


den fula ankungen

Les Miserables. Klicka för en WOW-upplevelse.


crocker


499 kr, 599 kr, 599 kr, 599 kr, all f. Crocker/JC

Ljusa jeans är fint. Levi's har ett trevligt par (kan besåkadas på JC.se). För övrig är dessa väldigt fina; ljusa på tre olika sätt. Och så ett par utstickare i mörkare blå. GDS liksom - Gör Det Själv. Ni kanske har hört att man inte ska tvätta sina jeans de sex första månaderna? Då kan det sluta såhär (höger före och vänster efter, såklart). Fina och orginella. Frågan är ju om man orkar vänta.

click the pic for some mus


Jag borde börja med mina music history lessons igen. Men så länge, här är lite mer bra musik. Klicka på bilden eller här för att lyssna.

into the fires unknown


Jag har hämtat kameran och fått bilderna. Ni få se dem någon dag om jag kommer ihåg att skanna dem.

carry me home


f. mark hunter

tequila shots


f. ?

Har lärt mig lite språk, solat och somnat. Riktigt soft dag. Sen ska jag ut nånstans. Hang loose!

lingo


f. lefashionimage

Idag var ingen kort dag, rent tekniskt sett, men den kändes som en evighet. Det är jobbigt att kravla sig till skolan när man haft lov lite för kort tid (alltid alltså) och det är alltid lika jobbigt med onsdagar. Nåväl, jag har i alla fall en mapp här på datorn som jag och säkert någon av er finner mycket intressant; en mapp fylld med fin fina bilder som inte jag själv har fotat och som jag själv aldrig skulle klara av att fota. Vackra, inspirerande bilder. Tänkte börja dela med mig lite. Så har jag en sista fråga också.

Technically today has been a short day altought it felt like an eternity. It's hard to crawl to school when your Eastern break has been a little too short (such as allways) and don't get me started on Wednesdays. Any how, I have a file on my computer which I and surely some of you find very interesting; a file full of hunky-dory pictures which I haven't and never could have shoot myself. Beautiful, inspiring photos. I thought of sharing them with you guys. And, also, I have one last question.

Ska jag skriva på svenska eller engelska?
Should I write in Swedish or English?

vadå? är du i skolan?


1. Jag har inget B-språk idag. Så jag har värsta långrasten. Därför har jag bakat citronmuffins och kollar tv. Tummen upp.
2. Jag har fått jobb. Jag vet inte när. Jag har ingen aning om vad jag tjänar eller hur länge jag ska jobba. Men jag har det. It is so mine. Lågkonjukturen kan bita mig i röven.
3. Jag har kommit in på gymnasiet. Jag är inte så förvånad, ursäkta självförtroendet, men siffrorna var skrattretande.
4. Jag betalade skatt förra året. Det känndes liksom bra även fast jag bara jobbade i bortåt två månader. Den som ger den får. För ett tag sen fick jag tillbaka fyra femtedelar av kalaset.
5. Jag ska rida igen ikväll. Det är alltid soft. Alltid.

bowlin'


Igår åkte jag och Gustaf och bowla i Trollhättan. Först var jag lite, tja, nervös eftersom att jag alltid varit fruktansvärt dålig på att bowla men jag tänkte hurtigt att jag minsann borde öva till på lördag. Så vi drog oss dit och det visade sig att blått UV-ljus, discoklassiker, tunga klot och Coca Cola var en super kombination. Eftersom att jag, oväntat nog, vann så skulle jag bjuda Gustaf på glass. Därför satte vi oss på bussen hem men ändrade oss snabbt och åkte till Göteborg istället. På tåget ändrade vi oss igen så det slutade med att vi skulle käka McD och inte glass. Om allt gick som det skulle skulle vi haft en halvtimme på oss i Göteborg, men självklart gick allt fel och därför hade vi bara en kvart på oss. Vi gick raskt till två McDonald's (eftersom att det första inte hade någon mat kvar för det var ju stängningsdags) och sedan fick vi springa hals över huvud tillbaka till stationen med McDonalds i handen och jag i högklackat, kan tilläggas. Vi hann med nöd och näppe med tåget och slog oss anfådda, hysteriskt skrattande och med maten framför oss ner i sätena på tåget. Det var en superduperrolig dag må jag säga. Tack Gustaf! Jag är skyldig dig en glass!
Nu är det ju också så att det är första skoldagen efter lovet. Tror ni det suger eller? Jag har sovit kanske tre timmar i natt och ser ut som en rymdzombie med mörka ringar och röda ögon. Läskigt. Men men, det är bara att bita ihop. Hang loose!

Smögen


Okej så alla bilder blev lite småskeva. Men det får ni leva med. Jag hade det i alla fall riktigt trevligt på Smögen igår, med fina vänner, citronmuffins och en äckligpizza, korkade Västtrafikchaufförer (you can run but you can not hide) och småkallt väder. Nu ska jag starta en tvättmaskin, för det kunde tydligen inte min bror göra själv.

night lights


Eftersom att jag, som sagt, var på Smögen idag så är bilder på träd och påskfjädrar kanske både oväntade och besvikande (kan man säga så?) men, oroa sig icke, det kommer. Orkar bara inte leta nu eftersom att det blev bortåt femhundra kort. Det var i alla fall en trevlig dag och det är alltid intressant att ta kort på kusten; där är ett så speciellt ljus. Men jag återkommer imorgon eller så. Hang loose.

copycat


f. i canhazcheezburger

Jisses Amalia, det känns som om någon greppat tag i mitt huvud och suttit och dunkat det mot sänggaveln i några timmar. Alldeles tjockt och tryckkänsligt. Det kan ju ha hänt. Eller så är jag bara väldigt trött. Ska i alla fall till Smögen imorgon. Även fast allt är stängt där, troligtvis. Men det är ju inget fel med lite dagsutflykter. Nej, nu får det vara slut med de korta, konstiga meningarna för nu ska jag duscha, kolla på CSI och sussa. Jag får säga som Emma; hang loose!

don't think twice, it's alright

Varför vägrar jag att gå och lägga mig? Det är okej att sova klockan tolv även om det är lov. Eller?

ajsing bajsing

Jag bara matar på med inlägg nu känns det som. Nåväl. Mina nya, vita läderdojjor dödar mina fossingar. Sakta. Från två håll; både bak och fram. Mina hälar läker sakta, men mina tår tar mycket stryk just nu. Inte gör det ont när jag har dem på mig. Men jag tror de har gett upp hoppet ändå. Det är plågsamt. Läskigt. Låt mig slippa äckel och smärta, snälla tår? Imorgon blir det till Apoteket och köpa plåster... Ehum... För tårna?

chattar bäst som chattar sist

Sist gång jag var inne på IKEAs hemsida sa Anna Chatt-Kundtjänst till mig att jag banne mig fick transportera mig till närmaste varuhus om jag ville veta något om säsongsmöbler. Men ha, Anna! Den som skrattar bäst, den skrattar sist. Nu är sommar- och trädgårdsmöblerna uppe och den grupp jag vill ha får lätt plats på balkongen. In your face Anna! Nu ska jag tvätta blåjeans.

gröngöling


Just nu står alla (levande) växter jag äger (förutom orkidéen) i en tvättkorg på mitt golv. Idag spenderade jag timmar med att plantera, plantera om och så för att välkomna våren ordentligt. Men som vanligt blev jag lite slö mot slutet. Så  nu står de mest där. Gröna, fina, nyansade och fräscha. Sedan ska orkidéen vattnas (vilket är ett projekt i sig) och resten av krukorna bäras upp. Men ack så vackert det kommer bli.

inte blä

Ni vet sådana där dagar fyllda av tristess och missnöje? När det kryper i kroppen och man faktiskt vill göra något samtidigt? (Till skillnad från de dagar då det kryper i kroppen och man bara vill försvinna?) Idag var en sådan dag. Jag vaknade, vad jag idag ansåg vara, alldeles försent och hade ingenting att göra. Men så smsade två vänninor och frågade om jag ville ta en tur till Göteborg. Hur bra var inte det? Som tankekraft. Precis när jag behövde det. Så dagen spenderades i Göteborg med de två töserna och sedan blev det Frostbiten. Hjälp säger jag bara! Jag måste titta på en bra film snart innan jag ger upp hoppet totalt!

blä

Fan. Deppig dag. Jag tror till och med att det regnar. Detta kräver lite äggröra och cappuchino. Blä.


fast and furious

Haha, att berätta om filmen är väl överflödigt vid det här laget. För min del var det för många klichéer och för mycket testosteron. Men vännen min tyckte om den. Hon var inte riktigt i extas. Men det fanns där; det låg och bubblade under ytan. Hon fyller arton nu i April. Det betyder att hon kommer ta körkort. Och när vi stod utanför bio och hon sa, med nedtryckt men ack sprudlande entusiasm och med glittrande ögon att "Åh, de var så roligt när de åkte bil!" Så blev jag lite rädd. Inte för henne då och där, men när hon har körkortet i hand så är det nog dags att titta två gånger innan man passerar gatan. Vänersborg kommer aldrig bli sig likt.

mammas mamma och jag

Ska luncha med min mormor. Eller nåt. Eftersom att kalaset inträffar klockan två antar jag att det blir eftermiddagens motsvarighet till brunch. Nåväl. Ska väl förhoppningsvis kunna knäppa några fina bilder och ikväll blir det bio. Fast and Furious. Jag är inte jättepsyched på att se den, men jag är inte heller särskilt svår övertalad. Däremot är jag jättepsyched på att träffa min vännina igen, så det blir nog bra. Nu ska bara det korallfärgade nagellacket, som får mig att dö av längtan till sommar och Italien, torka och sedan är det kläder på och iväg till mammas mamma som gäller.

BBQ


Bildkavalkaden är inte för intet; den har ett budskap. Våren är här! Jag och två polare grillade för första gången i år. Köttet må ha blivit lite segt, men det gör mig inte ett dugg. Solen sken, sällskapet var trevligt och maten var god. Nu hoppas jag att hela sommaren som komma skall blir likadan.

need blomjord


jag behöver blomjord och lerkrukor. Massor. Nu.

frulle


Vår, vår, vår! Eftersom att Gus och Lisa sov här inatt så var jag ju tvungen att utfodra de små monstrena också. Och vad passar inte bättre i vårsolen än frulle på balkongen? Supermys.

ransom note


Färjestad spelar på tv, 1-0 står det (för de är bäst), jag har bakat bullar och chillat. Nu bär det av till Nordkroken för att träffa några töser. See you later aligator.

gryningen som rullar bort, med min själ

IPRED-lagen trädde i kraft igår och det är tydligen inte bara jag som är såpass mesig att jag slutar tanka då. Ett tag i alla fall. Internettrafiken har ju minskat med 30% sägs det ju. Nåväl, musika bör man annars dör man. Därför erövrar jag nu YouTube. Spana in lite softa videos här nedan, klicka på någon av bilderna så eskorteras du omedelbart till din tub.


Dundertåget - Ifrån mig själv


Maskinen - Pengar

Name the Pet - Get on the bus

it's gettin' better


f. wall paper/google

Okej, så jag blev inte röd. Men den där varma känslan sitter kvar i hela kroppen. Och imorgon är sista dagen innan jag får påsklov. Love is in the air!

solsolsolsolsolsolsolsolsol

Solen skiner. Fast det blåser kallt. Men va' fan, är man genomblek medelsvenne så måste man ju suga åt sig. Så jag har placerat min bakdel på balkongen med en kopp cappuchino. Du vet, när solen inte blåser så är här rena himmelriket. Att jag bränner mig rödkokt på mindre än en kvart är dock ett smått ökänt fenomen, så jag får väl leka kräfta imorgon till skolan.

sakta men säkert

Örk på burk. Imorgon ska jag göra SO-prov. Jag måste läsa om ett land som inte har västerländsk demokrati men likväl demokrati. Det går inte egentligen. Jag somnar sakta.

Focus Wildcam


f. Google

En gång när klassen var i Borås, vi hade en heldag och jag hade glömt kameran knallade jag in på Expert och slösade ett antal kronor på en engångskamera. Jag tog 27 bilder, lämnade in kameran och så fick jag tillbaka bilder! Detta har fascinerat mig något fruktansvärt ända sedan dessa dagar. Idag var jag och Gustaf i Göteborg, och jag hade även denna gången glömt min kamera. Så jag köpte en engångare. Spännande!

RSS 2.0